Contact met vroeger

Naarmate je ouder wordt, ga je meer interesse krijgen in je verleden. Ik merk het aan mezelf. Ik ga weer op zoek naar oud-klasgenoten en vroegere vriendinnen. Waarom? Niet omdat ik iets zou missen of behoefte heb aan meer contacten. Ik heb het druk genoeg met mijn leven zoals het nu is en aan leuke en goede contacten ontbreekt het me allerminst. Misschien is het omdat je jezelf nog beter wilt leren kennen en je verleden daarvoor belangrijk is. Maar ik ben vooral ook nieuwsgierig naar wat er is geworden van de mensen die een, al dan niet belangrijke, rol in mijn leven hebben gespeeld.

Een paar jaar geleden ontdekte ik bij toeval dat een oude schoolvriendin bij mij in de buurt woonde. Toen ik een keer koffie bij haar ging drinken, bekenden wij allebei dat we elkaar op de middelbare school bewonderden. We vonden elkaar in die tijd ‘cool’ en zelfverzekerd. We moesten er hartelijk om lachen, want hoe onzeker waren we beiden niet als tieners!

Ook daarom is het goed om eens contact te hebben met mensen die in het verleden je pad gekruist hebben. Het biedt ineens een heel ander perspectief op je jeugd; op wie je was en misschien op wie je nu bent.

Cora als puber

Cora als puber

Published in: on 26 september 2009 at 9:40 pm  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://onsverhaal.wordpress.com/2009/09/26/contact-met-vroeger/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: