Tour de France 1984

De Tour is weer van start gegaan. Hoewel ik geen wielerliefhebber ben, denk ik elk jaar in juli weer met plezier terug aan de Tour van ‘84. Ik woonde toen in Frankrijk, Cergy-Pontoise om precies te zijn, en ik werkte als receptioniste in het lokale Novotel. Dit werk deed ik met liefde, want je ontmoet veel mensen en er gebeurt altijd wat in zo’n hotel. In dat jaar, 1984 dus, ging de vijfde etappe van de Tour de Frans van Béthune naar Cergy-Pontoise en beide hotels in deze toen gloednieuwe, maar nog niet zo grote stad waren volgeboekt met de wielerploegen en hun gevolg. Het bruiste van de dynamiek en de sportiviteit en van de bekende sportmensen, zoals Laurent Fignon, Bernhard Hinault en Jan Raas. Maar ook minder sportieve prominenten kwamen bij mij aan de balie, zoals Ed Nijpels, toen nog minister van milieu, maar van wie ik geen idee had wie het was, want ik was al vier jaar weg uit Nederland.

Tour de France 1984, 5e etappe, Béthune - Cergy-Pontoise

Tour de France 1984, 5e etappe, Béthune - Cergy-Pontoise

Hoe geruchten rond kunnen gaan, bleek toen ik werd uitgenodigd voor een drankje door een paar ‘gewone’ Nederlanders die al langer in ons hotel verbleven. Toen ik de volgende dag op mijn werk kwam, vloog een collega op me af en wilde alles weten over het diner met de Nederlandse wielrenners…

Brengt dit ook bij u goede herinneringen naar boven? Zou u er een boek over kunnen schrijven? Waarom niet? Neem eens contact met me op voor informatie of kijk hier hoe u dit kunt realiseren.

Reblog this post [with Zemanta]
Published in: on 4 juli 2009 at 4:48 pm  Geef een reactie  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://onsverhaal.wordpress.com/2009/07/04/tour-de-france-1984/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: