Op een mooie pinksterdag…

Dit liedje van Leen Jongewaard en André van den Heuvel had voor mijn vader een heel bijzondere waarde. Ik was zijn enige dochter en hij mocht dit vroeger graag voor mij zingen. ‘Het kan van een behanger zijn of van een Franse zanger zijn..’. Dat van die Franse zanger, dat had ik overigens best graag gewild… (Frans was hij wel, geen zanger.)

In de musical Heerlijk duurt het langst (1965) van Annie M.G. Schmidt, speelde Jongewaard de rol van kruidenier Kees Bloem en zong hij ‘Op een mooie pinksterdag’. Het nummer was bedoeld als rustpunt, zodat de rest van de cast zich kon verkleden. Het werd een onverwacht succes.

Iedereen heeft zo wel een liedje of een deuntje dat hem dierbaar is. Omdat de woorden een bijzondere betekenis hebben of omdat de melodie herinnert aan een speciale periode in je leven. Als je zo’n lied dan weer hoort, komen alle herinneringen weer naar boven.

‘Ach, die tijd… ik zou er een boek over kunnen schrijven.’ Waarom niet? Doe het gewoon! U hoeft het niet alleen te doen. Ik kan u erbij helpen. Samen maken we van uw verhaal, of van dat van uw familie, een boek of een beelddocument. Kijk hier hoe we dat kunnen doen. Ik kom er graag eens met u over praten.

Advertenties
Published in: on 30 juni 2009 at 4:38 pm  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://onsverhaal.wordpress.com/2009/06/30/op-een-mooie-pinksterdag/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: